Tokay

Onze Aussie Ier Comeragh Bronze Beauty, vanaf nu verder Spoky genoemd, bracht twee bescheiden nesten voort.De vader van haar kroost was de prachtige kampioen Red Dandy van Koudenhoven van Peter en Toos Jaspers.
Spoky had het originele temparament waar de “dare devil” zijn naam aan dankt, voor helemaal niets of niemand bang, Graag in voor een partijtje bakkelijen als ze daartoe werd uitgenodigd. Spoky verliet ons en het aardse op 14 en een half jarige leeftijd in februari 2001.

Een nieuw begin. Ik klopte kort daarna aan bij Peter en Toos. Zij hadden op dat moment geen puppies in de vooraadkast, maar niet veel later bracht Peter me in contact met Jos Bakker en Monique Klomp, die in die tijd een Ierenkennel in Tholen hadden met de naam “van de Landmansvriend”. Hun teefje Caline had een mooi nestje puppies. De honden hadden alle ruimte om in de uit de kluiten gewassen tuin rond te banjeren. Onze keus was gauw gemaakt en een paar weken later konden we haar ophalen.

Ron en ik zaten op een avondje, onder het genot van een voortreffelijk glaasje wijn, een naam te verzinnen voor de nieuwe viervoetige huisgenoot.We namen nog eens een slokje wijn, ons verwonderend over de voortreffelijke smaak van dit kostelijk vocht,een Stoeffler Tokay Pinot Gris grand cru.

Hééééjjj. . . .  TOKAY  dat issum!
En dat werd ‘um:
“Eyeful Tokay van de Landmansvriend”  

 

inmiddels is Tokay al oma..

..maar ze mag er nog best zijn!